Húsvéti amerikáner
hozzávalók
A tésztához:
100 g puha vaj (vagy margarin)
100 g Diamant Barna cukor
8 gramm vaníliás cukor
1 csipet só
2 tojás (M-es méret)
1 csomag vaníliás pudingpor
250 g liszt
3 teáskanál sütőpor
4-5 evőkanál tej
A mázhoz:
250 g Diamant porcukor
4 evőkanál víz
színes ételfesték

elkészítés
1/4 lépés
A vajat vagy margarint keverjük habosra, majd adjuk hozzá fokozatosan a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojásokat. A pudingport keverjük össze a liszttel és a sütőporral, majd adagoljuk a tejjel felváltva a vajas masszához.
2/4 lépés
2 evőkanálnyi tésztahalmokat tegyünk nagy távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire, formázzuk tojásdad alakúra és lapítsuk el.
3/4 lépés
Előmelegített sütőben alsó/ felső sütésen 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 15-20 percig sütjük.
4/4. lépés
A mázhoz keverjük össze a Diamant porcukrot a vízzel. A máz egy részét színezzük meg ételfestékkel. A meleg amerikáner sütik alját kenjük meg a fehér cukormázzal, majd ízlés szerint színes cukormázzal díszítsük, és hagyjuk megszáradni.