Körtés-diós őszi crumble
hozzávalók
A gyümölcsökhöz:
3 nagy, érett körte (megtisztítva, magház nélkül)
35 g dió
1/2 teáskanál fahéj
3 evőkanál víz
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál Diamant nádcukor
A morzsához:
75 g liszt
100 g gyümölcsös müzli
25 g Diamant nádcukor
25 g Diamant Grümmel kandis cukor
50 g hideg vaj (vagy margarin)
elkészítés
1/7. lépés
Mossuk meg vagy hámozzuk meg a körtéket, távolítsuk el a magházukat és daraboljuk fel őket. Aprítsuk fel a diót.
2/7. lépés
Tegyük körtét és a diót több kisebb (vagy egy nagyobb) tűzálló tálba. Adjuk hozzá a fahéjat, a vizet, a citromlevet és az 1 evőkanál Diamant barna cukrot, majd keverjük össze.
3/7. lépés
A morzsához keverjük össze a lisztet a müzlivel, a Diamant barna cukorral és a Diamant kandiscukorral egy tálban. Adjuk hozzá a vajat, és a kezünkkel dolgozzuk morzsává.
4/7. lépés
Terítsük a morzsát a körtékre.
5/7. lépés
Süssük előmelegített sütőben alsó/felső sütésen 180 °C fokon (légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 25-30 percig.
6/7. lépés
Forrón tálaljuk.
7/7. lépés
Tipp: Különösen finom tejszínhabbal!