Karácsonyi gyümölcskenyér
hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 10 dkg Cukormanufaktúra gyümölcscukor
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl (20%-os)
- 1/2 narancsból facsart narancslé
- 1/2 citromból facsart citromlé
- 30 dkg aszalt gyümölcsök:
- füge
- datolya
- áfonya
- sárgabarack
- aszalt szilva
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg dió
- 1 közepes db alma
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 narancs héja
- 1/2 citrom héja
elkészítés
A narancs és citrom héját reszeljük le és egy tálba csavarjuk ki a levüket. Adjuk hozzá a tojásokat, Cukormanufaktúra gyümölcscukrot, tejfölt, liszttel elkevert sütőport, majd keverjük egynemű masszává. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk nagyobb, egyforma darabokra. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat és aprítsuk az aszalt gyümölcsök méretéhez igazítva. A diót törjük nagyobb darabokra, majd az almával és aszalt gyümölcsökkel együtt tegyük bele a tésztába. Az étcsokoládét is törjük apró darabokra, majd tegyük bele a tésztába. Keverjük el a masszát finoman. Öntsük a tésztát kivajazott, kilisztezett őzgerincformába. Az edényt ütögessük a főzőpulthoz kicsit, hogy a tészta egyenletesen terüljön el az edényben. 180 fokos előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e).