Medvehagymás csiga
hozzávalók
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 6 dkg zsír vagy 5 dkg margarin
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só,
Krémhez:
- 8 dkg medvehagyma
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1,5 ek. liszt
- 1,5 dl tej
- 5 dkg krémsajt (lehet natúr vagy füstölt is)
- 1 gerezd fokhagyma, só bors ízlés szerint,
elkészítés
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a zsírt vagy a margarint, a lisztet és végül a sót. Vigyázzunk, hogy só ne kerüljön az élesztőre. Összegyúrjuk a tésztát, és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Sütés előtt elkészítjük a medvehagymás krémet. A hagymát megmossuk, felaprítjuk és megfonnyasztjuk a margarinon. Rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel és felforraljuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, majd sóval, borssal ízesítjük és kihűtjük. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és jó szorosan feltekerjük. A tekercsből két centis csíkokat vágunk, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Előre melegített sütőben 180-200 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Érdemes mindjárt két adaggal kezdeni, mert nagyon finom és gyorsan elfogy!!!