Hókifli
hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 kis doboz tejföl (175 ml)
- 250 g margarin (250 g)
- egy csipet só
- szilvalekvár a töltelékhez
- Cukormanufaktúra Vanilincukor és Porcukor a forgatáshoz
elkészítés
Ezt a nagyon finom süteményt nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük: A tésztát előző este gyúrjuk össze és tegyük be a hűtőbe pihenni. Másnap nyújtsuk vékonyra, majd köröket szaggassunk belőle. Az így kapott köröket kenjük meg szilvalekvárral és tekerjük fel kifli alakba. Forró sütőben süssük meg az így kapott kifliket. A sütésnél figyeljünk arra, hogy nagyon hamar kisülnek, nehogy odaégessük őket. Végül a Cukormanufaktúra Vanilincukrot daráljuk meg és keverjük össze egy kis Cukormanufaktúra Porcukorral. Ebben a keverékben még melegen forgassuk meg a kifliket.