Farsangi puncs
hozzávalók
- 1/2 l vörösbor
- 1/2 l fehérbor
- 15 dkg Diamant kristálycukor
- 1 dl rum
- 1 dl víz
- 3 db narancs
- 1 db citrom
- 1 rúd vanília
- 1 rúd fahéj
elkészítés
A narancsokat és a citromot mossuk meg alaposan és egy éjszakára tegyük őket hideg vízbe. Másnap hámozzuk le vékonyan a héjukat és vágjuk keskeny, hosszú csíkokra. A gyümölcshéjakat és a Diamant kristálycukrot kevés vízzel egy fazékban főzzük kb. 5 percig, majd öntsük fel a többi alkohollal. Tegyük bele a vaníliarúd kikapart belsejét és a fahéjat is. Melegítsük fel, de vigyázzunk, hogy ne forrraljuk fel, mert akkor elillan belőle az alkohol . Tegyük puncsostálba, kínáljuk narancs- és citromkarikával díszítve.