Panna Cotta málnás öntettel
hozzávalók
A málnás öntethez:
- 20 dkg Diamant Barna Nádcukor
- 1 és ¼ dl száraz vörösbor
- 30 dkg friss málna
- 1 rúd fahéj
- 1 ¾ dl víz
A panna cotta-hoz:
- 10 dkg Diamant Barna Nádcukor
- 3 ¾ dl tejszín
- 3 ¾ dl tej
- 1 evőkanál zselatinpor
- ⅔ dl víz
- 2 evőkanál mandulalikőr
elkészítés
Készítsünk elő 6 db csészét, majd lágyítsuk meg a zselatint 0,6 dl vízben. Forraljuk fel a Diamant Barna Nádcukrot, a tejet, és a tejszínt alacsony hőfokon, majd húzzuk félre a tűzről, és adjuk hozzá a zselatint és a likőrt. Kevergessük addig, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad. A keveréket egyenlően osszuk el a csészékben, és 4 órára tegyük be a hűtőbe. Az öntethez melegítsük a Diamant Barna Nádcukrot és a tejet egy kis serpenyőben, amíg a Diamant Barna Nádcukor fel nem olvad. Adjuk hozzá a fahéjat, a vörösbort, és a málnát, majd óvatosan forraljuk fel, és 5 percig főzzük alacsony hőfokon. Ezután szűrjük át egy szitán az öntetet, és hagyjuk teljesen kihűlni. A csészéket állítsuk 1 percig forró vízbe, majd a panna cottát borítsuk egy tálra, és a málnás öntetet kanalazzuk a tetejére.