Citromos sütemény
hozzávalók
A tésztához:
1 bio citrom
200 g puha vaj
100 g Diamant kristálycukor
1 tojás (M-es méretű)
8 gr vaníliás cukor
1 csipet só
300 g liszt
A díszítéshez:
125 g Diamant Porcukor
2-3 evőkanál citromlé
kevés sárga ételfesték
48 szem Diamant Hagel cukor (vagy cukor szem)
néhány szárított sárgabarack

elkészítés
1/7. lépés
Mossuk meg a bio citromot forró vízben, reszeljük finomra a héját és facsarjuk ki a levét.
2/7. lépés
Egy nagy tálban keverjük krémesre a vajat és a Diamant kristálycukrot. Adjuk hozzá a tojást, a citromhéjat, 1 evőkanál citromlevet, a vaníliás cukrot és a sót. Majd adjuk hozzá fokozatosan a lisztet, és gyúrjuk sima tésztává.
3/7. lépés
Csomagoljuk a tésztát frissen tartó fóliába, és hagyjuk kb. 1 órán át pihenni a hűtőben.
4/7. lépés
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen sodorjuk ki kb. 5 mm vastagságúra. Egy ovális kiszúróval vágjunk ki a kekszeket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
5/7. lépés
Előmelegített sütőben süssük alsó/felső sütésen 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 10-12 percig. Majd vegyük ki, és hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni.
6/7. lépés
Keverjük össze a Diamant porcukrot a citromlével és egy kevés sárga ételfestékkel, hogy sűrű mázat kapjunk.
7/7. lépés
Kenjük be a kihűlt kekszeket a mázzal. Díszítsük Diamant Hagel cukorral, vagy cukor szemekkel. Az aszalt sárgabarackot vágjuk apró darabokra, és használjuk a csőrhöz, a szárnyakhoz és a lábakhoz.