Csokoládés mogyorós keksz
hozzávalók
50 g étcsokoládé
100 g liszt
70 g vaj
140 g Diamant Kristálycukor
1 csipet só
1 tojás (M-es méret)
210 g darált mogyoró
100 g Diamant Porcukor
8 gr vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
elkészítés
1/4. lépés
Reszeljük le a csokoládét. A lisztet gyúrjuk össze a vajjal, a Diamant Kristálycukorral, a sóval, a tojással, a mogyoróval és a csokoládéval, majd formáljunk hosszú rudat belőle.
2/4. lépés
Ezután vágjuk 1/2 cm vastag szeletekre, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
3/4. lépés
Süssük előmelegített sütőben alsó/felső sütésen 180 °C-on (légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 10-15 percig.
4/4. lépés
Keverjük össze a Diamant Porcukrot és a vaníliás cukrot egy kevés citromlével, hogy mázat készítsünk, majd kenjük a kihűlt kekszekre, és hagyjuk megszáradni.