ALKOHOLMENTES MENTÁS DINNYE BÓLÉ
hozzávalók
5-6 mentalevél
2 liter víz
8 filter fehér tea
100 g Diamant fehér kandiscukor
kb. 650 g görögdinnye pép
1-2 lime
elkészítés
1/5. LÉPÉS
Öblítsük le a mentát. Tegyük egy tálba, a teafilterekkel és a Diamant fehér kandiscukorral. Melegítsük fel a vizet 70 °C-ra, és öntsük rá. A teafiltereket 2 perc után vegyük ki belőle.
2/5. LÉPÉS
Hagyjuk kissé kihűlni, majd legalább 1 órára tegyük hűtőbe. Időnként keverjük meg.
3/5. LÉPÉS
Vágjuk félbe a dinnyét, a húsát vágjuk nagy darabokra. Távolítsuk el a magokat, és pürésítsük a gyümölcshúst. Ezután passzírozzuk át egy szűrőn.
4/5. LÉPÉS
Vegyük ki a mentát a teából. Facsarjuk ki a lime-ok levét. Keverjük össze a teát 500 ml görögdinnye lével és 3-4 evőkanál lime lével.
5/5. LÉPÉS
Jól lehűtve tálaljuk!