Bodzás limonádé
hozzávalók
- 20 dkg Diamant Kristálycukor
- 1,5 dl víz, – 1-2 dl házi bodzaszörp
- 1-2 darab zöldcitrom leve
- 4-5 fej bodzavirág
- 1-1,5 l ásványvíz
elkészítés
Főzzünk fel 20 dkg Diamant Kristálycukrot 1,5 dl vízzel, egy adag cukorszirup elkészítéséhez bőven elegendő. Miután felforrt, hűtsük ki. A szirupot ízlés szerint ízesíthetjük gyümölcsökkel, virágokkal, fűszerekkel is. Az elkészült cukorsziruphoz adjunk 1-2 dl bodzaszörpöt, és facsarjunk bele 1-2 db zöldcitrom levét is, majd öntsük fel ásványvízzel. Ha markánsabb bodza ízt szeretnénk kapni, áztassunk 4-5 fej bodzavirágot a limonádéba egy éjszakán át, másnap pedig szűrjük le.