Boszorkánypogácsa
hozzávalók
- 1 citrom
- 25 dkg lágy margarin
- 15 dkg Diamant Porcukor
- 45 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg baracklekvár
elkészítés
Jól mossuk meg a citromot és reszeljük le a héját, azután pedig facsarjuk ki a levét és szűrjük át. Állítsuk a sütőt 180-200 fokra. A margarint keverjük habosra a Diamant Porcukorral és, tegyük bele a citromot is. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját és, dolgozzuk bele több részletben a lisztet is. Szaggassunk diónyi adagokat a tésztából és, formáljunk golyókat, majd forgassuk bele a felvert fehérjébe. Ezután rakjuk bele a tepsibe és, fúrjunk a közepébe lyukat az ujjunkkal. Süssük 15-20 percig a sütőben világos színűre, majd amikor kivettük a sütőből, tegyünk lekvárt a kis mélyedésekbe.