Churros
hozzávalók
- 2,5 dl víz
- 2 evőkanál Diamant barnanádcukor
- kevés só
- 8 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- fél teáskanál vanília kivonat
- olaj a sütéshez
- fahéjas cukor a hempergetéshez
- forró csoki a mártogatáshoz
elkészítés
Egy edénybe öntsük bele a vizet, Diamant nádcukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília-kivonatot, majd robotgép segítségével keverjük simára. Forrósítsunk olajat egy edényben és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat. Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra. Töltsük a habzsákba a masszát, és szépen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 5-10 cm-s csíkokat. Nagyon hamar elkészül. Ahogy pirulni kezd, már készen is van. A kész fánkokat forgassuk mega fahéjas cukorban. Fogyasztáskor mártogassuk forró csokiba!