Diós keksz
hozzávalók
1 tojás (M-es méret)
175 g dió
150 g liszt
50 g Diamant Kristálycukor
1/2 teáskanál fahéj
80 g vaj (vagy margarin)
1 tojásfehérje
70 g Diamant kristálycukor
100 g darált dió
elkészítés
1/5. lépés
Válasszuk szét a tojást. Vágjuk apróra a diót.
2/5. lépés
Keverjük össze a lisztet 50 g cukorral, a tojássárgájával, az apróra vágott dióval és a fahéjjal, adjuk hozzá a vajat, és gyúrjunk sima tésztát. Csomagoljuk fóliába, és hagyjuk egy órát pihenni a hűtőben.
3/5. lépés
Nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, és szaggassunk ki kerek (kb. 4 cm átmérőjű) lapokat, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
4/5. lépés
Verjük a két tojásfehérjét 70 g Diamant Kristálycukorral kemény habbá, és forgassuk bele a darált diót. Töltsük a keveréket egy habzsákba, és minden kekszre tegyünk egy-egy adagot.
5/5. lépés
Süssük előmelegített sütőben alsó/felső sütésen 180 °C-on (légkeveréses sütő 160 °C) kb. 15-20 percig.