Gyors New York tekercs nyulak
hozzávalók
A tésztához:
1 csomag croissant tészta (a hűtőszekrényből)
A citrom krémhez:
100 g vaj
2 bio citrom
1-2 citrom
185 g Diamant Főzés nélküli Befőző Cukor
16 gramm vaníliás cukor
100 g tejszín
A díszítéshez:
125 g Diamant porcukor
1-2 evőkanál citromlé
6 fehér mályvacukor

elkészítés
1/8 lépés
Kenjünk meg vajjal hat 8 cm átmérőjű kör alakú kis sütőformát, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
2/8. lépés
Vágjuk a croissant tésztát 6 egyenlő darabra (anélkül, hogy kinyújtanánk), majd tekerjük fel. Helyezzük a tekercseket a kizsírozott sütő formákba.
3/8. lépés
Süssük előmelegített sütőben 180 fokon alsó/felső sütésen (légkeveréses sütő 160 °C) kb. 20 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
4/8. lépés
Amíg a tekercsek a sütőben vannak, készítsük el a citromkrémet: Olvasszuk fel a vajat, és hagyjuk ismét kihűlni. Mossuk meg a bio citromokat forró vízzel, szárítsuk meg és reszeljük le a héjukat. Facsarjuk ki az összes citromot, és szűrjük át a levét egy szitán. 150 ml citromlevet öntsünk egy magas edénybe a Diamant Főzés nélküli Befőző Cukorral, és botmixerrel kb. 45 másodpercig turmixoljuk simára. Keverjük bele a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tejszínt, majd a vajat. Felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe.
5/8. lépés
Miután kihűlt, egy késsel vágjunk egy kis lyukat a tekercsek oldalába. Tegyük a citromkrémet egy habzsákba, és töltsük a tekercsekbe.
6/8. lépés
A mázhoz keverjük össze a Diamant Porcukrot 1-2 evőkanál citromlével, amíg sima lesz és a máz besűrűsödik. Kenjük meg a megtöltött tekercseket a mázzal.
7/8. lépés
A mályvacukrot vágjuk átlósan félbe, és a feleket nyuszifülként helyezzük a nedves cukormázra, hogy jól odatapadjanak. Hagyjuk megszáradni a mázat.