Japán sajttorta
hozzávalók
- 15 dkg Diamant Golden Barna-nádcukor
- 6 tojás, • 6 dkg liszt
- 2 dkg étkezési keményítő
- fél citrom leve
- reszelt citromhéj
- 1 csipet só
- 20-25 dkg krémsajt
- 5 dkg vaj
- 1 dl tej,
elkészítés
Olvasszuk össze a krémsajtot, a vajat és a tejet mikrohullámú sütőben vagy vízgőzben. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm-es kapcsos tortaformát, és tekerjük körbe 2 réteg alufóliával. Engedjünk egy magasabb tepsibe 3 ujjnyi vizet, és tegyük be a sütőbe. Légkeveréses sütőnél 150 fokra állítsuk a hőfokot, a normál sütőnél pedig 170 fokra. Ezután keverjük a kihűlt krémbe a tojások sárgáját, a citromlevet és citromhéjat, majd szitáljuk bele a keményítővel elkevert lisztet, és keverjük habverővel csomómentesre. Diamant Barna-Nádcukorral egy csipetnyi sóval és tojásfehérjével verjük kemény habbá, és forgassuk óvatosan a krémbe. Ne verjük a tojásfehérjét teljesen keményre, nehogy összeessen a piskóta, sütés után. A következő lépésben öntsük a masszát a tortaformába, és azt óvatosan ültessük a vízfürdőbe, és 60 perc alatt süssük készre a süteményt. A sütő ajtaját ne nyitogassuk. Amikor elkészült a süteményünk, azonnal fejtsük le a csatos forma oldalát és a fóliát. Diamant Porcukorral meghintve azonnal tálalható.