Joghurt torta
hozzávalók
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 3 tojás
- 1 evőkanál rum
- ½ citrom leve
- 15 dkg liszt
- ½ csomag sütőpor
- ½ l „Hullala” tejszín
- 4 db gyümölcsjoghurt
- ½ kg gyümölcs (konzerv vagy friss gyümölcs)
elkészítés
A cukrot a margarinnal és tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a sütőporral összekevert lisztet és végül a fehérjék felvert habját. Kapcsos sütőformában, 180-200 fokon kb. 30 percig sütjük. Amíg a tésztánk sül, elkészítjük a joghurtos krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a joghurtokat. Végül kedvenc gyümölcsünket óvatosan belekeverjük a tejszínes-joghurtos masszába. Ha a piskóta kihűlt, a sütőformában rásimítjuk a tésztára a gyümölcsös-joghurtos krémet. A torta tetejét díszíthetjük gyümölccsel és zselével, vagy a joghurtos krémmel harmonizáló gyümölcslekvárral is. Tálalás előtt a torta oldalát mandulaforgáccsal vagy csoki reszelékkel is megszórhatjuk!