Klasszikus krampampuli
hozzávalók
- 1 narancs
- 1 citrom
- 1 evőkanál apróra vágott, cukrozott narancshéj
- 5 szem aszalt szilva
- 5 szem datolya
- 5 szem füge
- 1 evőkanál mazsola
- 1 l vörösbor
- 2db 250g-os Cukormanufaktúra Süvegcukor
- 3-4 dl rum min. 60%
- 1 l sötétre főzött tea
elkészítés
A narancsot, citromot mossuk meg és karikázzuk fel. Az asztal gyümölcsökkel együtt tegyük egy nagy tálba és öntsük rá a vörösbort. A tál tetejére helyezzünk egy fémrácsot és erre állítsuk rá a rummal átitatott Cukormanufaktúra Süvegcukrot. Óvatosan gyújtsuk meg a süvegcukrot. A cukor így beleolvad a vörösboros gyömölcsös keverékbe. Amikor a Cukormanufaktúra Süvegcukor leégett, a maradékot is keverjük bele a vörösboros italba. Keverjük bele a lefőzött teat. Tálaláskor figyeljünk arra, hogy az utal mellé a gyümölcsökből is szedjünk a poharakba.