REBARBARA ÉS MÁLNA LEKVÁR MAG NÉLKÜL
hozzávalók
kb. 600 g rebarbara (megtisztítva, mérlegelve)
kb. 600 g málna (előkészített, mérlegelve)
500 g Diamant befőzőcukor 2:1
elkészítés
1/5. LÉPÉS
Hámozzuk meg a rebarbarát, majd vágjuk apró darabokra.
2/5. LÉPÉS
Mossuk meg, válogassuk át és pürésítsük a málnát. Majd passzírozzuk át egy szitán, hogy eltávolítsuk a magokat.
3/5. LÉPÉS
Adjuk hozzá a gyümölcshöz a Diamant 2:1 befőzőcukrot, keverjük össze egy nagy lábosban, és kevergetve forraljuk fel.
4/5. LÉPÉS
Nagy lángon állandó keverés mellett forraljuk 3 percig.
5/5. LÉPÉS
Még forrón töltsük a lekvárt üvegekbe, és zárjuk le jól.