RÉTEGES MÉZESKALÁCS ÉS MÁLNATORTA POHÁRBAN
hozzávalók
A tésztához:
180 g vaj
150 g Diamant kristálycukor
3 tojás (M-es méret)
200 g liszt
1/2 tasak sütőpor
25 g valódi kakaó ( átszitálva)
3-4 teáskanál mézeskalács fűszer
125 ml tej
A málnaszószhoz:
400 g málna (friss vagy fagyasztott)
185 g Diamant Főzés Nélküli Zselírozó Cukor
1/2 teáskanál fahéj
A krémhez:
1/2 bio citrom
200 g tejszín
1 tasak vaníliás cukor
200 g joghurt
75 g Diamant kristálycukor
200 g krémsajt
250 g túró (10 % zsírtartalmú)
elkészítés
LÉPÉS 1/6
Keverjük a vajat a Diamant kristálycukorral habosra, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kakaót és a mézeskalácsfűszert, majd adjuk hozzá a vajas keverékhez felváltva a tejjel.
2/6. LÉPÉS
A tésztát simítsuk egy tepsibe, és süssük alsó/felső sütésen 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon) kb. 15 percig. Hagyjuk kihűlni.
3/6. LÉPÉS
Válogassuk át, és gondosan mossuk meg vagy olvasszuk ki a málnát. Pürésítsük, passzírozzuk át egy szitán, és mérjünk ki belőle 300 g-ot. Adjuk hozzá a Diamant főzés nélküli zselírozó cukrot és főzés, forralás nélkül habverővel keverjük jól össze 45 másodpercig. Felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.
4/6. LÉPÉS
Mossuk meg a bio citromot forró vízzel, töröljük szárazra és reszeljük le a héját. Facsarjuk ki a levét. Keverjük össze a joghurtot, a Diamant kristálycukorral, a krémsajttal, a túróval, a citromhéjával és a levével. Végül verjük kemény habbá a tejszínt a vaníliás cukorral, és adjuk hozzá a joghurtos keveréket.
5/6. LÉPÉS
Az egyik pohár segítségével, amelyben a tortákat fogjuk rétegezni, vágjunk ki 16 kört a tortaalapból.
6/6. LÉPÉS
A poharakba felváltva rétegezzük a tortaalapot, a tejszínt és a málnaszószt. Díszítsük tejszínnel, málnaszósszal és tortamorzsával.