Szuper trükkös torta
hozzávalók
A tésztához:
125 ml tej
25 g valódi kakaó
50 g étcsokoládé
125 g puha vaj
150 g Diamant finom szemcseméretű barna cukor
1 evőkanál Cukormanufaktúra vaníliás cukor
3 tojás (méret: M)
200 g liszt
1/2 csomag sütőpor
125 g joghurt
A stracciatella krémhez:
125 g tejszín
1 csomag habfixáló
125 g mascarpone
50 g joghurt
25 g Diamant Porcukor
1 evőkanál Cukormanufaktúra vaníliás cukor
50 g étcsokoládé forgács,
A díszítéshez:
színes csokoládé drazsé
hajlított üveg szívószál
125 g Diamant Porcukor
1-2 evőkanál víz
1 színes papírzacskó
3-4 csomag (1 csomag kb. 90 g) csokoládés kekszpálcika

elkészítés
1/14. lépés
Béleljük ki egy 18 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral.
2/14. lépés
Öntsük egy edénybe a tejet, és keverjük össze a kakaóval. Aprítsuk fel a csokoládét. Forraljuk fel a tejet, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük amíg teljesen fel nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni.
3/14. lépés
Tegyük a vajat, a Diamant finom szemcseméretű barna cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba. Keverjük amíg krémes lesz és a cukor is feloldódik.
4/14. lépés
Egyenként keverjük bele a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a csokoládés tejet.
5/14. lépés
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és azt is adjuk hozzá. Végül keverjük bele a joghurtot. Osszuk a tésztát ketté, és öntsük az egyik felét a tortaformába. A másik felét tegyük hideg helyre.
6/14. lépés
Süssük előmelegített sütőben alsó/ felső sütésen 160 fokon (légkeveréses sütőben 140 °C) kb. 35 percig. Teszteljük tűpróbával.
7/14. lépés
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kissé kihűlni, majd emeljük ki a formából.
8/14. lépés
A tortaforma alját ismét béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a tészta második felét, és süssük meg a fent leírtak szerint. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk ezt a részt is kihűlni. Ezután emeljük ki a formából.
9/14. lépés
Közben a krémhez verjük a tejszínt a habfixálóval kemény habbá. Keverjük össze a mascarponét a joghurtot, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban. Forgassuk bele a tejszínt és az étcsokoládé forgácsot. Felhasználásig hűtsük le a krémet.
10/14. lépés
Helyezzük az egyik tortalapot egy süteményestálra. Kenjük rá a krém nagy részét, és tegyük rá a másik tortalapot. Enyhén nyomkodjuk le. A maradék krémmel kenjük körbe az oldalát.
11/14. lépés
Díszítsük a torta oldalát a csokoládés keksz rudakkal, amelyeknek hozzá kell tapadniuk a stracciatella krémhez. Ha szükséges, vágjuk a pálcikákat megfelelő hosszúságúra, úgy, hogy kissé kiemelkedjenek a torta felett.
12/14. lépés
Keverjük össze a Diamant Porcukrot vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk.
13/14. lépés
A torta közepébe enyhe szögben, felfelé mutató hajlítással szúrjunk egy üveg szívószálat, és ragasszunk rá néhány csokoládédrazsét a cukormázzal. Szórjuk a maradék csokoládé drazsét a torta tetejére.
14/14. lépés
Végül ragasszuk a papírzacskót a szívószálra egy kis cukormázzal.