Tükörtojás sütemény
hozzávalók
A tésztához:
3 bio lime
300 g puha vaj
225 g Diamant kristálycukor
6 tojás (M-es méret)
450 g liszt
1 ½ tasak sütőpor
300 g joghurt
A díszítéshez:
25 db fél sárgabarack (a konzervdobozból)
450 g tejszín
225 g joghurt
3-4 evőkanál Diamant Kristálycukor

elkészítés
1/7. lépés
A lime-okat forró vízben mossuk meg, majd töröljük szárazra. A héját reszeljük finomra, a levét facsarjuk ki.
2/7. lépés
A vajat és a Diamant Kristálycukrot egy nagy tálban keverjük krémesre. Adjuk hozzá a lime héját és levét, és keverjük jól össze. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze.
3/7. lépés
A lisztet és a sütőport vegyítsük össze, a joghurttal felváltva adjuk a vajas masszához és keverjük az egészet sima tésztává. Öntsük a tésztát egy kizsírozott, lisztezett tepsibe és simítsuk el.
4/7. lépés
Süssük előmelegített sütőben 180 fokon alsó/ felső sütésen (légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 25-30 percig, amíg aranybarnára sül. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
5/7. lépés
Csepegtessük le a sárgabarackot. A tejszínt verjük kemény habbá. A joghurtot és a Diamant Kristálycukrot keverjük össze egy tálban, majd óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot.
6/7. lépés
A kihűlt süteményt vágjuk 25 darabra. A joghurtkrémet egyenletesen kenjük rá a felszelt süteményekre. Helyezzük a félbevágott barackokat a krém tetejére, domborúan felfelé, úgy, hogy úgy nézzenek ki, mint a tükörtojások.
7/7. lépés
Tipp:
A lime helyett citrommal is elkészíthetjük a süteményt. Mivel a héját is felhasználjuk, mindig bio gyümölcsöt használjunk.