Túrós rétes
hozzávalók
2 rúd réteshez:
- 1 csomag réteslap (8 lapos)
- 500 g félzsíros túró
- 2 egész tojás
- 4-5 evőkanál Diamant Kristálycukor
- 1 evőkanál Cukormanufaktúra Vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- zsemlemorzsa a tészta megszórásához
- 50 g vaj
- 100 ml napraforgó olaj
elkészítés
A töltelékhez keverjük össze a mákot, a Diamant Porcukrot, 1 kávéskanál fahéjat, és a Cukormanufaktúra Vaníliáscukrot. A tejfölből csak annyit adjunk hozzá, hogy épp összeálljon, vigyázzunk, ne legyen nagyon folyós. Ezzel is keverjük össze. Olvasszuk fel a vajat és öntsük hozzá az olajat. Az első réteslapot tegyük bevizezett, kicsavart konyharuhára, és csöpögtessük meg a vaj-olaj keverékkel. Kenegessük szét ecsettel. A következő lapot fektessük rá, és folytassuk az olajozást. Az utolsó lapot már ne nagyon vajazzuk. A zsemlemorzsát szórjuk úgy a tésztának a felénk eső szélénél egy kb. 6 cm szélességben, mintha erősen sóznánk valamit. Tehát nem kell nagyon sűrűn. Utána kanalazzuk rá a tölteléket erre a morzsás csíkra, tegyük rá a lecsöpögtetett meggy felét, szórjuk meg 2 kávéskanál fahéjjal. Ízlés szerint kicsit megszórhatjuk Diamant porcukorral is. A feltekerést a tészta alatt lévő konyharuha segítségével végezzük, félúton hajtsuk be a tészta széleit, hogy majd ne folyjon ki sülés közben a töltelék. Tegyük sütőpapírral ellátott tepsire, és kenjük meg a tetejét, oldalát vajas olajjal. Készítsük el a második rétest is és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarna színűre süssük.