Zamatos pisztáciatorta liszt nélkül
hozzávalók
A tésztához:
1 bio citrom
175 g sótlan pisztáciamag
240 g Diamant Kristálycukor
1 csipet só
200 g puha vaj
5 tojás (L méretű)
300 g őrölt mandula
2 teáskanál sütőpor
Díszítéshez:
250 g Diamant Porcukor
4-5 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál apróra vágott pisztácia
elkészítés
1/6. lépés
Mossuk le forró vízzel a citromot, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét. A pisztáciát mozsárban vagy konyhai aprítóval őröljük finomra.
2/6. lépés
A tésztához a Diamant Kristálycukrot, a sót és a citromhéjat keverjük össze, majd keverőtálban a puha vajjal verjük krémesre fehéredésig. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat.
3/6. lépés
Végül adjuk hozzá a darált mandulát, a sütőport és az őrölt pisztáciát. Forgassuk bele, amíg sima tésztát kapunk.
4/6. lépés
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
5/6. lépés
Süssük előmelegített sütőben alsó/felső sütésen 180 °C-on (légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 25-30 perc alatt aranybarnára.
6/6. lépés
A mázhoz keverjük a Diamant Porcukrot simára a citromlével, és kenjük a kihűlt süteményre. Tetszés szerint szórjuk meg apróra vágott pisztáciával.