Zebratorta
hozzávalók
- 12 dkg Diamant Kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 8 dkg étkezési keményítő
- 3 tojás + 1 tojássárgája
- 1 dl tej
- 1 dl napraforgóolaj
- 7 g porélesztő
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
elkészítés
Verjük fel a Diamant Kristálycukrot, a tojást és a tojássárgáját, amíg ki nem világosodik, és krémessé nem válik. Öntsük hozzá a tejet és szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a porélesztőt, és az étkezési keményítőt – jól dolgozzuk össze. A tészta felét öntsük át egy másik tálba, és alaposan keverjük el benne a kakaóport. Ezután béleljünk ki egy sütőformát, és kisebb részletekben, felváltva öntsük bele a kétféle tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük kb. 40 percig, majd ha kihűlt, borítsuk egy szép tálra.