Adventi mézes aprósütemény
hozzávalók
- 20 dkg Diamant porcukor
- 40 dkg finomliszt
- 18 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 egész tojás
- 6 evőkanál méz
- reszelt citromhéj
- lekvár tetszés szerint,
elkészítés
A lisztet a Diamant porcukorral és a sütőporral átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a citromhéjat és a mézet. Mindezt jó alaposan összekeverjük. A tésztát jól kidolgozzuk és egy napig állni hagyjuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval, vagy sütikszúróval kiszaggatjuk. A kis korongokat egyenlően megfelezzük. Az egyik felének a közepét kiszúrjuk, hogy egy kis kerek lyuk legyen a közepén, majd megkenejük tojássárgájával a tetejüket. A tésztát mérsékelten meleg sütőben aranysárgára sütjük. A teli korongokat megkenjük lekvárral és a lyukas karikákat ráhelyezzük.