Málnazselés és vaníliapudingos virágok
hozzávalók
A tészta virágokhoz:
450 g liszt
50 g darált mandula
130 g Diamant Kristálycukor
2 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
2 tojás
250 g hideg vaj
Vaj a sütőforma kikenéséhez
500 g száraz bab vagy sütőgyöngy a tészta virág sütéséhez
A málnatöltelékhez:
1 kg málna (friss vagy fagyasztott)
500 g Diamant Befőző cukor 2:1 arányban
3-4 üveg, egyenként 200 ml-es
A krémhez, a pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
25 g Diamant kristálycukor
1 csipet só
500 ml tej

elkészítés
1/9. lépés
A lisztet, a mandulát, a Diamant Kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojásokat tegyük egy tálba. Adjuk hozzá kis darabokban a vajat, és gyorsan gyúrjuk sima tésztává. Csomagoljuk fóliába, és hagyjuk egy órát a hűtőben pihenni.
2/9. lépés
Zsírozzuk ki egy muffin forma formáit, és szórjuk meg liszttel. Ne kenjük be egyszerre az összes mélyedést, hanem hagyjunk szabadon egyet, hogy a virágok később ne ragadjanak össze. A formák feletti részt is kenjük be.
3/9. lépés
Két darab fólia között nyújtsuk ki a muffin tésztát. Vágjuk ki a virágokat, és nyomjuk őket az előkészített formák közepébe. A szirmokat hagyjuk kiállni a tetején.
4/9. lépés
Villával többször megszurkáljuk a tésztát a formákban. Helyezzünk egy darab sütőpapírt mindegyik mélyedésbe, és nyomkodjuk le száraz babbal vagy sütőgyönggyel.
5/9. lépés
Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben alsó/felső sütésen (légkeveréses sütő 160 °C) kb. 15-20 percig.
6/9. lépés
Hagyjuk a virágokat kihűlni, majd vegyük ki őket a formákból, távolítsuk el a sütőpapírt és a száraz babot, vagy sütőgyöngyöt. Majd ugyanígy süssünk meg a további virágokat.
7/9. lépés
A pudingport a Diamant Kristálycukorral, a sóval és 6 evőkanál tejjel keverjük simára. A maradék tejet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, keverjük bele a kikevert pudingport, és folyamatosan kevergetve főzzük még kb. 1 percig. Öntsük a pudingot a virágok mélyedéseibe, és azonnal fedjük le mindegyiket egy-egy darab fóliával, hogy megakadályozzuk a bőr kialakulását. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt távolítsuk el a fóliát.
8/9. lépés
Mossuk és tisztítsuk meg, vagy olvasszuk ki a málnát. Pürésítsük és mérjünk ki 1 kg-ot. Keverjük össze a Diamant Befőző cukorral egy nagy lábosban. Kevergetve forraljuk fel, majd nagy lángon forraljuk 3 percig továbbra is folyamatosan keverve. Óvatosan kenjük gyümölcskrémet a pudingra, és hagyjuk kihűlni. A megmaradt mennyiséget töltsük üvegekbe, és jól zárjuk le.
9/9. lépés
Tippek:
– Ha nem szeretjük a málnakrémben lévő magokat, akkor főzés után gyorsan átönthetjük a krémet egy szitán, mielőtt a pudingra kenjük.
– A megmaradt málnakrém üvegekbe töltve a húsvéti ajándék is lehet családjának, barátainak.