Áfonyakrémes torta
hozzávalók
- 20 dkg mézeskalács vagy mézes keksz
- 5-5 dkg tej- és étcsokoládé
- 4 dkg margarin
- fél csomag zselatin
- 5 dl joghurt
- 2,5 dl tejföl
- 10g Cukormanufaktúra vaníliás cukor
- 7,5 dkg Diamant cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 30 dkg áfonyabefőtt
- 2,5 dl tejszín
- olaj
elkészítés
A mézeskalácsot (vagy kekszet) tegyük konyhai robotgépbe és daráljuk apróra. A kétféle csokoládéból 5-5 dkg-ot olvasszunk fel a margarinnal együtt forró vízfürdőben. Dolgozzuk bele ebbe a keverékbe a mézeskalács morzsát, majd a masszát az alján olajjal kikent, tortaformába nyomkodjuk bele. Tegyük1 órára hűtőbe pihenni. Keverjük össze a joghurtot a tejföllel, a vaníliás cukorral, citromlével és 20 dkg áfonyával (vagy áfonyalekvárral). Keverjük össze a zselatint egy kevés vízzel, majd oldjuk fel alacsony hőmérsékleten. Tegyünk bele pár kanál krémet, keverjük el. Miután teljesen összeállít, adjuk az egészet a krémhez. A tejszínből készítsünk habot, mad forgassuk bele a krémbe. Az így kapott krémet tegyük a torta tetejére és hagyjuk a hűtőben további 4-6 óra hosszán keresztül. A maradék 10 dkg áfonyát (vagy áfonyalekvárt) oszlassuk el a torta tetején díszítés gyanánt.