Amerikai csokoládés brownie
hozzávalók
A tésztához:
- 1 bögre (2 dl) víz
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
- 1 bögre Diamant Kristálycukor (kb. 20 dkg)
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál Cukormanufaktúra Vanilincukor
- 2 tojás
- 22 dkg margarin,
Masszához:,
- jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
- 1 evőkanál Cukormanufaktúra Vanillincukor
- 12 dkg Diamant Porcukor
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 12 dkg margarin,
elkészítés
Öntsünk vizet egy kisebb lábasba, adjunk hozzá kakaót és margarint, majd kevergetve forraljuk föl. Amikor kész, vegyük le a tűzről. Forgassuk össze a Diamant Kristálycukrot a liszttel és szódabikarbónával, majd keverjük az előzőekhez. Ezután öntsük bele a Cukormanufaktúra Vanilincukrot, joghurtot és tojást is. Kenjünk ki margarinnal egy 30 x25 cm-es tepsit, és öntsük bele a tésztát, majd nedves kézzel simítsuk el. A következő lépésben az előmelegített sütőben 200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon, 20 percig süssük. Most pedig hozzáláthatunk a massza elkészítéséhez. A mogyoró kivételével mindent kezdjünk el melegíteni. Amikor látjuk, hogy a Diamant porcukor felolvadt, belekeverhetjük a mogyorót is. Az elkészült masszánkat kenjük a tészta tetejére és figyeljünk, hogy csak akkor vágjuk fel, amikor az már megszilárdult.