Bodzaszörp házilag
hozzávalók
- 1 db 5 literes befőttesüveg
- kb. 20 tenyérnyi bodzavirág – minél több van benne annál intenzívebb lesz a bodzaíz
- 1 citrom felkarikázva – jó alaposan mossuk meg
- 4,5 liter víz
- 60 dkg Diamant Kristálycukor (helyettesíthető Xilittel is)
- 3-4 gramm citromsav – ízlés szerint
elkészítés
A vizet forraljuk fel a Cukormanufaktúra Kristálycukorral együtt, kicsit sűrítsük be, hogy a szörpnek sűrűbb legyen az állaga. A bodzavirágokat mossuk meg jól. A szirupot öntsük bele az üvegbe – nagyjából a háromnegyedéig érjen -, majd tegyük bele a citromsavat, és a bodzavirágokat (jó sok). A tetejét borítsuk be citrommal. 4-5 napig hűvös helyen érleljük a szörpöt úgy, hogy mindennap keverjük át. Ha készen van, szűrjük le. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.