Csokoládés-mandulás keksz
hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg Diamant porcukor
- 15 dkg vaj (puha)
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál Cukormanufaktúra Vanilincukor
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 5 ml mandulaaroma
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg mandula
elkészítés
A lisztet keverjük el a sütőporral, adjuk hozzá a tojásokat, a Diamant porcukrot, a Cukormanufaktúra Vanillincukrot, a vajat és a mandulaaromát. Keverjük össze robotgéppel, majd egy fakanállal keverjük el benne a kakaóport, az apróra tört csokit és a feldarabolt mandulát. Béleljük ki sütőpapírral a tepsit, majd evőkanálnyi adagonként helyezzük a tésztát tepsibe. Tartsunk 4-5 cm távolságot a halmok között, mert sütés közben eléggé szétterülnek! 180°C-ra előmelegített sütőben 10 percig süssük.