Epres gyümölcstorta
hozzávalók
- 50 dkg friss eper
- 15 dkg Diamant porcukor + 4 evőkanál a pudinghoz + 2 evőkanál a zseléhez
- 25 dkg margarin
- 18 dkg liszt
- 1,5 dl tej + 5 dl a pudinghoz
- 3 egész tojás
- 1 evőkanák Cukormanufaktúra Vanilincukor
- 1 csomag sütőpor
- margarin/vaj a forma kikenéséhez
- 1 csomag piros tortazselé
- 1 csomag eperízű (vagy vaniliás) pudingpor
elkészítés
A tojások fehérjét verjük fel kemény habnak. Folyamatosan adagolva, keverés közben egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a Diamant porcukrot és a Cukormanufaktúra Vanillincukrot. Szitáljuk hozzá a tésztához a sütőporos lisztet, és keverjük el jól, majd adagoljuk hozzá a tejet és a margarint. Keverjük el jól. Kenjük ki margarinnal/vajjal a tortaformát, majd öntsük bele a tésztát, és simítsuk el. Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe és süssük meg. Közben készítsük el az epres pudingot a tasakon található leírás szerint. (Keverjük el egy edényben a pudingport a 4 evőkanál Diamant porcukorral, majd csomómentesen az 5 dl tejjel, és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűsödésig.) A megsült piskótát pár percig hagyjuk hűlni a formában, majd borítsuk ki. Simítsuk el rajta a pudingot, és díszítsük eperrel. Készítsük el a zselét (egy edényben keverjük el a port 2 evőkanál Diamant porcukorral, majd 2,5 dl vízzel, és forraljuk fel. Kb. 5-7 percig hagyjuk sűrűsödni), majd a torta közepétől csurgassuk rá a süteményre. Figyeljünk arra, hogy ne csorogjon le a szélén. Tegyük kb. 1,5 órára a hűtőbe, utána fogyaszthatjuk is.