Epres túrótorta
hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 7,5 dkg vaj+a formához kikenni
- 20 dkg Diamant kristálycukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag zselatin (10 g)
- 3 tojás
- 1 evőkanál Cukormanufaktúra vanílincukor
- 50 dkg zsírszegény túró
- 2,5 dl tejszín
- 50 dkg eper
elkészítés
A lisztet dolgozzuk össze a vajjal, 5 dkg Diamant kristálycukorral és a tojássárgájával. Csomagoljuk fóliába és tegyük 1 órára a hűtőbe. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Vajazzuk ki a tortaformát, és nyomkodjuk bele a tésztát. A sütőben süssük kb. 15-20 percig. Hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint áztassuk be 5 evőkanál vízbe. Tíz perc múlva öntsünk hozzá 1 dl vizet, forraljuk fel, és hagyjuk kissé kihűlni. A tojásokat válasszuk ketté: a tojássárgákat a maradék Cukormanufaktúra kristálycukorral és a Cukormanufaktúra Vanillincukorral keverjük habosra. A túrót villával törjük össze és dolgozzuk bele a masszába. Adjuk hozzá a zselatint, és keverjük össze alaposan. A tejszínt és a tojássárgákat külön-külön verjük kemény habbá, és mindkettőt forgassuk a masszába. Az epret mossuk meg. A tortalapot csúsztassuk egy tálra, rakjuk rá az eperszemeket (néhány tegyünk félre a díszítéshez), és simítsuk rá a túrós masszát. A hűtőben 3-4 órát hagyjuk állni. A tetejét a félretett eperrel díszíthetjük.