Farsangi fánk
hozzávalók
- 38 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 6 db tojássárgája
- 7 dkg vaj
- 8 evőkanál tej
- 1 evőkanál Cukormanufaktúra porcukor
- csipetnyi só
- olaj a sütéshez
- Cukormanufaktúra vaníliás cukor
- baraclekvár
elkészítés
Az élesztőből a Cukormanufaktúra porcukorral, kevés liszttel és négy evőkanál langyos tejjel készítsünk kovászt. Egy nagy tál közepére helyezzük a kovászt, köré pedig a lisztet. Takarjuk be és tegyük langyos helyre, amíg megkel. A tojássárgákat keverjük el a sóval, és öntsük hozzá a liszthez. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, valamint a maradék felforralt, kihűtött tejet. Keverjük addig, amíg hólyagos nem lesz a tészta (ilyenkor már elválik a kanáltól), majd betakarva meleg helyen hagyjuk kelni. Végül borítsuk lisztezett gyúródeszkára, és ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki. Ezt követően takarjuk le, és hagyjuk tovább kelni, majd szaggassuk ki, és forró olajban süssük. (először fedő alatt, majd a megfordítás után már fedő nélkül). A fánkokról az olajat itassuk le, majd hintsünk rá Cukormanufaktúra vaníliás cukrot, és adjunk hozzá baracklekvárt.