elkészítés
Nedvesítsük be fanyársat és forgassuk meg a Diamant Kristálycukorban. Erre a rétegre fognak majd kapaszkodni a cukorkristályok. A szirup főzéséig tegyük félre az így kapott cukros nyársakat. Tegyük a 2 pohár vizet egy közepes méretű edénybe, és helyezzük a tűzhelyre. Kezdjük el fokozatosan hozzáadni a cukrot. Egyszerre csak egy csészével és várjuk meg, hogy mindig olvadjon el teljesen. Folyamatosan kavargassuk. Minden egyes csészével egyre nehezebben olvad majd el a cukor. Miután mind a 4 csésze cukor felolvad teljesen vegyük le az edényt a tűzről. Hagyjuk a szirupot kb. 10 percig hűlni, utána öntsük bele az előkészített befőttesüvegbe. Tegyük bele a nyársat úgy, hogy az 2,5 cm-re legyen az aljától. (egy csipesszel, vagy fonallal rögzíthetjük a nyársat az üveg széléhez. Az üveget helyezzük hűvös helyre, távol az erős fényhatástól ahol zavartalanul pihenhet. Takarjuk le a tetejét fóliával vagy papírtörlővel. A cukorkristályok már 2-4 óra múlva elkezdenek kialakulni a nyársakon. Ha 24 óra múlva sem látszik semmi változás a nyárson, akkor forraljuk fel újra a cukorszirupot, és olvasszunk fel benne még egy csésze cukrot és ismételjük meg a műveletet a nyárssal és a befőttesüveggel. Addig hagyjuk nőni a kandiscukrot, amíg eléri a kívánt méretet. Utána vegyük ki, és hagyjuk néhány percig száradni. Ezután egyből ehetjük, vagy ízesíthetjük vele forró italunkat is.