Karácsonyi gyümölcskenyér
hozzávalók
- 30 dkg liszt
 - 10 dkg Cukormanufaktúra gyümölcscukor
 - 2 db tojás
 - 2 dl tejföl (20%-os)
 - 1/2 narancsból facsart narancslé
 - 1/2 citromból facsart citromlé
 - 30 dkg aszalt gyümölcsök:
 - füge
 - datolya
 - áfonya
 - sárgabarack
 - aszalt szilva
 - 5 dkg étcsokoládé
 - 5 dkg dió
 - 1 közepes db alma
 - 1 teáskanál sütőpor
 - 1/2 narancs héja
 - 1/2 citrom héja
 
													elkészítés
							A narancs és citrom héját reszeljük le és egy tálba csavarjuk ki a levüket. Adjuk hozzá a tojásokat, Cukormanufaktúra gyümölcscukrot, tejfölt, liszttel elkevert sütőport, majd keverjük egynemű masszává. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk nagyobb, egyforma darabokra. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat és aprítsuk az aszalt gyümölcsök méretéhez igazítva. A diót törjük nagyobb darabokra, majd az almával és aszalt gyümölcsökkel együtt tegyük bele a tésztába. Az étcsokoládét is törjük apró darabokra, majd tegyük bele a tésztába. Keverjük el a masszát finoman. Öntsük a tésztát kivajazott, kilisztezett őzgerincformába. Az edényt ütögessük a főzőpulthoz kicsit, hogy a tészta egyenletesen terüljön el az edényben. 180 fokos előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e).