Kókuszkrémes tekercs
hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg darált keksz
- 3 dl tej
- 2 evőkanál rum
- 2 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaó (cukor nélküli)
- 10 dkg Diamant porcukor,
A krémhez:
- 10 dkg kókuszreszelék + 5 dkg a forgatáshoz
- 20 dkg vaj
- 10 dkg Diamant porcukor
elkészítés
A kekszet a kakaóval és a Diamant porcukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet, a rumot és az olvasztott vajat. Gyúrjunk belőle félkemény tésztát, majd fél órára tegyük be a hűtőbe dermedni. Eközben készítsük el a krémet. A szobahőmérsékletű vajat a Diamant porcukorral keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket és keverjük össze. Ezután sütőpapírral letakart deszkán a tésztát nyújtsuk fél centisre kókuszreszelékbe mártott sodrófával. Ha kinyújtottuk, kenjük rá egyenletesen a krémet, és szorosan tekerjük fel a sütőpapír segítségével. Szórjunk egy tálcára kókuszt és forgassuk meg benne a tekercset. (Ha túl hosszú a tekercs, vágjuk félbe, így könnyebb forgatni is.) Ezután takarjuk le alufóliával, és tegyük hűtőbe pihenni 1-2 órára.