Körte cobbler
hozzávalók
A töltelékhez:
3 érett körte
150 ml víz
3-4 evőkanál citromlé
45 g Diamant nádcukor
½ teáskanál fahéj
1 teáskanál vaníliapaszta
2 teáskanál étkezési keményítő
A tésztához:
140 g vaj
180 g liszt
90 g Diamant nádcukor
8 g Cukormanufaktúra vaníliás cukor
1 csipet só
1,5 teáskanál sütőpor
150 ml tej
elkészítés
1/6. lépés
Mossuk meg és tisztítsuk meg a körtét. Aprítsuk fel, majd tegyük egy sütőformába.
2/6. lépés
Egy kis lábosban melegítsük fel a vizet, a citromlevet, a barna cukrot, a fahéjat és a vaníliapasztát. Keverjük el az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel, keverjük bele a forrásban lévő folyadékba, majd kevergetve forraljuk egy rövid ideig. Osszuk el a gyümölcsökön, és keverjük jól össze.
3/6. lépés
Olvasszuk meg a vajat a tésztához. Keverjük össze a lisztet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá a vajat és a tejet, és keverjük jól össze. Simítsuk el a tésztát a gyümölcsökön.
4/6. lépés
Süssük előmelegített sütőben alsó/ felső sütésen 180 °C-on (légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 40-45 percig, amíg aranybarna lesz.
5/6. lépés
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk rövid ideig hűlni, majd tálaljuk azonnal.
6/6. lépés
Tipp:
A cobbler különösen finom egy gombóc vaníliafagylalttal!