Madártej
hozzávalók
- 1 l tej
- 4 db tojás
- 4 evőkanál Diamant porcukor
- 2 evőkanál Cukormanufaktúra Vanilincukor
- 1 evőkanál liszt
elkészítés
Tegyük fel a tejet forrni, s közben a tojásfehérjéket verjük kemény habbá a Diamant porcukor felével. A felforrt tejbe kanállal szaggassuk bele a galuskákat, majd főzzük 1 percig. Fordítsuk meg és a másik oldalát is főzzük 1 percig. A kész habgaluskákat óvatosan szedjük ki egy nagy edénybe. A tojássárgákat a Diamant porcukor másik felével, a Cukormanufaktúra Vanillincukorral és a liszttel jól keverjük ki és öntsük hozzá a tejhez, majd gyakori kevergetés mellett forrásig hevítsük (de ne forraljuk fel!). Ezt a vaníliás krémet öntsük egy nagy tűzálló tálba, majd tegyük rá a habgaluskákat. A tetejét díszítésként meghinthetjük fahéjjal, mazsolával, szeletelt mandulával, vagy karamellel.