Málnás mini fátyolkalács
hozzávalók
A tésztához:
65 g zsírszegény túró
3 evőkanál tej
3 evőkanál növényi olaj
40 g Diamant kristálycukor
8 g Cukormanufaktúra vaníliás cukor
150 g liszt
1/2 tasak sütőpor
1 csipet só
A töltelékhez:
75 g málna (friss vagy fagyasztott)
20 g Diamant kristálycukor
10 g őrölt mandula
egy kevés vaj
1 tojássárgája
1-2 evőkanál Diamant Hagelcukor
elkészítés
Lépés 1/8
A málnát mossuk meg és csepegtessük le vagy olvasszuk ki a töltelékhez.
2/8. lépés
Keverjük össze a túrót a tejjel, az olajjal, a Diamant kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Apránként adjuk hozzá a sütőporral és a sóval összekevert lisztet, és dolgozzuk sima tésztává.
3/8. lépés
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra, és egy kerek kiszúró segítségével vágjunk ki 15 darab kb. 8 cm átmérőjű kört.
4/8. lépés
Pürésítsük a málnát, és keverjük össze a Diamant kristálycukorral és a mandulával. Minden körre tegyünk egy teáskanálnyi málnás keveréket, majd egy csipet vajat, és hajtsuk kifli formára. Ehhez először a tésztakört középen hajtsuk félhold alakúra. Ezután húzzuk egymás felé a két végét, és nyomjuk össze.
5/8. lépés
Helyezzük a tésztákat sütőpapírral bélelt kapcsos formába (helyezhetjük őket egymástól távolabb is, mert sütéskor megemelkednek és összesülnek).
6/8. lépés
Verjük fel a tojássárgáját, kenjük meg vele a tészta tetejét, és szórjuk meg Hagelcukorral.
7/8. lépés
Előmelegített sütőben alsó/felső sütésen 180 °C fokon (légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Langyosan is nagyon finom!