Mascarponés-joghurtos pohárkrém
hozzávalók
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 5 dl natúr joghurt
- 1 citrom
- 1 evőkanál Cukormanufaktúra vanilincukor
- friss konzerv vagy fagyasztott gyümölcs tetszés szerint
- Diamant porcukor ízlés szerint
elkészítés
A tejszínt egy kevés Diamant porcukorral verjük kemény habbá, majd tegyük félre. Keverjük össze a mascarpone sajtot a natúr joghurttal, reszeljük bele a citrom héját, és tegyük bele a fél citrom levét. Ízlés szerint adjunk hozzá Diamant porcukrot, majd forgassuk össze a tejszínhabbal. A gyümölcsöt – amit kiválasztottunk -, vágjuk kockákra. Egy üvegpohár, vagy kehely aljára tegyünk 1-2 kanál krémet, majd egy réteg gyümölcsöt, és ezt ismételjük. (A pohár aljára a krém alá tehetünk még babapiskótát, vagy gabonapelyhet, vagy kekszdarabokat is). Tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe, és utána fogyaszthatjuk.