Medvehagymás kalács
hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg margarin
- 1 csokor medvehagyma
- 2,5 dl tej
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
- 1 db tojás
- 1 evőkanál Diamant kristálycukor
- 5 dkg friss élesztő
- 1/2 evőkanál só
- 2 teáskanál szezámmag (a tetejére, de ez el is hagyható),
A tészta megkenéséhez
- 1 db tojássárgája
- 1/2 dl tej
elkészítés
A medvehagyma kivételével keverjük össze a hozzávalókat, és gyúrjunk, majd dagasszunk rugalmas tésztát. Kelesszük kétszeresére, majd osszuk három részre. Nyújtsunk a gombócokból téglalapokat. A medvehagymát várjuk durvára, osszuk három részre, és tegyük a téglalapokra, majd tekerjük fel őket. Így kapunk 3 kis csíkot. Ezt a 3 csíkot fonjuk össze. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk pihenni, amíg kicsit megkel. Annyi idő bőven elég, amíg a sütő bemelegszik 170°C-ra. Keverjünk ki egy tojás sárgáját és 1/2 dl tejet, kenjük meg a kalácsot, és szórjuk meg szezámmaggal. A sütőben süssük szép aranybarnára.