„Menza” piskóta csoki öntettel
hozzávalók
- 5 db tojás
- 30 dkg Cukormanufaktúra Xilit
- 30 dkg liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- sütőmargarin és liszt a tepsi kikenéséhez
- 1 csomag pudingpor (csokoládés)
- 6-7 dl tej
- 5 evőkanál Diamant porcukor
- csokoládé vagy étcsokoládé
elkészítés
A tojásokat keverjük habosra Cukormanufaktúra Xilit-tel. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd ezt lassan adjuk hozzá a tojásos-xilites keverékhez, és adjunk hozzá egy kevés vizet. A tésztát öntsük margarinnal kikent, lisztezett tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrözhetjük, hogy kész van-e a tészta. Miközben sül, készítsük el a pudingot a tasakon lévő leírás szerint, kivéve, hogy kb. 7 dl tejet használjunk hozzá. Miután a puding kész, törjünk bele még csokoládét, ami gyorsan bele fog olvadni. A piskótát vágjuk kockákra, és öntsük a tetejére a csokis vagy étcsokis öntetet. Ízesítésként mazsolát is tehetünk a csoki öntetbe.