Narancsos csokoládétorta
hozzávalók
A tésztához:
- 6 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 5 evőkanál Diamant nádcukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál fahéj,
A krémhez:
- 15 dkg Diamant nádcukor
- 5 tojás
- 20 dkg vaj
- 4 evőkanál holland kakaópor (20-22% zsírtartalom)
- 1/2 kávéskanál vanília por,
elkészítés
A tojásfehérjéket a Diamant barna nádcukorral verjük kemény habbá. Keverjük habosra a tojás sárgáját a reszelt narancshéjjal. majd forgassuk bele a kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan forgassuk bele az összekevert lisztet, diót és fahéjat. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon, 35 perc alatt süssük meg. Amíg sül a tészta, addig készítsük el a krémet: A vajat keverjük habosra a vaníliával, majd adjuk hozzá a kakaóport. Melegítsük meg egy picit a tojásokat a Diamant barna nádcukorral: egy edényben tegyük fel a gázra, és kézi habverővel folyamatosan keverve addig melegítsük, amíg csípősen forrónak nem érezzük, amikor beledugjuk az ujjunkat. Ne főzzük túl sokáig, mert akkor a tojássárgája kicsapódik és rántotta lesz. Ezután kihűlésig verjük kemény habbá habverővel, majd kézi habverővel a kihabosított vajjal keverjük el simára. A kihűlt piskótát vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel, úgy hogy a külsejére is jusson. Díszítsük narancshéjjal díszítsük, majd tegyük hűtőbe pár órára.