PANNA COTTA BOGYÓS GYÜMÖLCSSZÓSSZAL
hozzávalók
A panna cottához:
1 vaníliarúd
750 g tejszín
35 g Diamant kristálycukor
3 db fehér lapzselatin
A mártáshoz:
500 g vegyes bogyós gyümölcs (pl. málna, szeder, ribizli, áfonya; előre lemérve).
185 g Diamant Főzés Nélküli Zselírozó Cukor
elkészítés
1/7. LÉPÉS
Vágjuk fel a vaníliarudat, és kaparjuk ki a belsejét. Tegyük a tejszínt, a Diamant Kristálycukrot, a vaníliarudat és a magokat egy lábasba, forraljuk fel, és 10-15 percig főzzük óvatosan. A zselatint áztassuk be hideg vízbe.
2/7. LÉPÉS
A főzési idő végén távolítsuk el a vaníliarudat. Nyomkodjuk ki jól a zselatint, és keverés közben oldjuk fel a forró tejszínben.
3/7. LÉPÉS
Öntsük a krémet szilikonformákba vagy poharakba, és hagyjuk egy éjszakán keresztül a hűtőben megdermedni.
4/7. LÉPÉS
A mártáshoz mossuk és tisztítsuk meg a bogyós gyümölcsöket, mérjünk ki 500 g-ot, és tegyük egy magas edénybe.
5/7. LÉPÉS
Főzés, forralás nélkül adjuk hozzá a Diamant zselírozó cukrot, és botmixerrel kb. 45 másodpercig turmixoljuk össze az egészet, amíg sima keveréket nem kapunk.
6/7. LÉPÉS
Óvatosan válasszuk el a panna cottát a pohár széléről egy késsel, fordítsuk ki egy tányérra, és tálaljuk a bogyós mártással.
7/7. LÉPÉS
Tippek: A mag nélküli mártáshoz először pürésítsük a bogyós gyümölcsöket, majd passzírozzuk át egy szitán, és ezután dolgozzuk össze a zselírozó cukorral. A mártást 1 evőkanál eperlikőrrel vagy málnapálinkával is finomíthatjuk!