Stollen muffin
hozzávalók
400 g liszt
1 kocka élesztő (42 g)
50 g Diamant kristálycukor
150 ml langyos tej
50 g aszalt sárgabarack
1 bio narancs
50 g mazsola
50 g apróra vágott mandula
200 g vaj
1 tojás
1 tasak vaníliás cukor
Diamant Dekorhó cukor
elkészítés
1/6. LÉPÉS
Tegyük a lisztet egy tálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. Morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük össze 1 evőkanál Diamant Kristálycukorral, 50 ml tejjel és kevés liszttel, hogy egy előtésztát kapjunk. Fedjük le és hagyjuk meleg helyen 20 percig állni.
2/6. LÉPÉS
Vágjuk apróra az aszalt sárgabarackot. Mossuk meg a bio narancsot forró vízben, szárítsuk meg és reszeljük le a héját, majd facsarjuk ki a levét. Melegítsük fel a narancslevet, és áztassuk bele a sárgabarackot és a mazsolát. Pirítsuk meg a mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül. Olvasszunk fel 150 g vajat, és keverjük hozzá a maradék tejet.
3/6. LÉPÉS
Adjuk hozzá az összes hozzávalót az előtésztához, és robotgép dagasztófejével dagasszuk addig, amíg a tészta el nem válik a tál szélétől. Fedjük le, és hagyjuk kelni 1 órán át. Utána gyúrjuk át újra.
4/6. LÉPÉS
Formázzunk kevés liszt hozzáadásával a tésztát hengerré, osszuk 12 darabra, és tegyük őket muffin sütőformába helyezett muffin papírokba. Hagyjuk ismét kelni 30 percig.
5/6. LÉPÉS
Süssük 200 °C-on (légkeveréses sütő 180 °C) kb. 15-20 percig.
6/6. LÉPÉS
Hagyjuk a muffinokat kissé kihűlni. Olvasszuk meg a maradék vajat, és többször kenjük meg vele a tetejüket. Végül szórjuk meg a stollen muffinokat a Diamant Dekorhó cukorral.