TONKABABOS EPER LEKVÁR
hozzávalók
1,5 kg eper (megtisztítva)
1 vaníliarúd
1 bio citrom
500 g Diamant befőzőcukor 3:1
1 tonkabab
elkészítés
1/6. LÉPÉS
Mossuk le és tisztítsuk meg az epret, majd aprítsuk fel és pürésítsük. Vágjuk fel a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magjait. A bio citromot forró vízzel mossuk meg, és reszeljük finomra a héját.
2/6. LÉPÉS
Az eperpürét keverjük össze a vaníliarúddal és a magokkal, a citromhéjjal és a Diamant 3:1 befőzőcukorral egy nagy lábosban, és kevergetve forraljuk fel.
3/6. LÉPÉS
Ha felforrt, állandó keverés mellett forraljuk nagy lángon 3 percig,
4/6. LÉPÉS
A főzési idő végén távolítsuk el a vaníliarudat. Reszeljük finomra a tonkababot, és keverjük azt is hozzá.
5/6. LÉPÉS
Az eperlekvárt még forrón töltsük azonnal üvegekbe, és zárjuk le őket.
6/6. LÉPÉS
Tipp: A tonkababot mindig a főzés után adjuk hozzá, hogy jobban kifejthesse az ízét.