Trifle
hozzávalók
- 1 evőkanál Cukormanufaktúra Vanillincukor
- 1,5 dl víz
- 1 dl málnaszörp
- Diamant Kristálycukor ízlés szerint
- 1 csomag tortazselé
- 30 dkg tisztított, darabolt földieper
- 1 kis üveg leszűrt, szeletelt körtebefőtt
- 2 db banán
- 1 csomag hidegen kikeverhető vaníliakrémpor
- 4 dl tej
- 1 kis doboz leszűrt, félbevágott őszibarackbefőtt
- 2 dl habbá vert tejszín
- ½ db citrom leve
elkészítés
Készítsük el a zselét a málnaszörppel, a Diamant Kristálycukorral és a vízzel a tasakon lévő használati utasítás szerint, és öntsük egy lapos tál aljára. Tegyük be a hűtőszekrénybe és hagyjuk megdermedni. A pudinghoz keverjük ki a krémport a Cukormanufaktúra Vanillincukorral és tejjel, majd hagyjuk pár percig állni, és ismét keverjük habosra. Hámozzuk meg a banánt és szeleteljük fel, azután locsoljuk meg citromlével, nehogy megbarnuljon. A trifle összeállítása: Keverjük össze a gyümölcsöt és rakjuk a felét mély üvegtálba. Az időközben megdermedt zselét vágjuk kockára és a felét szórjuk a gyümölcsre, majd vonjuk be a puding felével. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. Néhány szem gyümölcsöt félrerakhatunk a díszítéshez és a tejszínhabot se felejtsük el. Jól behűtve tálalhatjuk is.