Leírás
Hasonlóan a többi cukoralkoholhoz, az eritrit is természetes eredetű: kis mennyiségben megtalálható például a dinnyében, a szőlőben, a körtében, különböző gombákban, illetve olyan erjesztéssel készült ételekben és italokban, mint a sajt, a szójaszósz vagy éppen a bor. Ami az ízét illeti, az eritrit édesítőereje nagyjából 70%-a a kristálycukorénak.
* A cukor helyett eritritet tartalmazó ételek/italok fogyasztása hozzájárul a fogak mineralizációjának fenntartásához.
** A cukrokat a (plakk pH-ját 5,7 alá csökkentő) ételekben és italokban cukorhelyettesítőkkel, azaz intenzív édesítőszerekkel, eritrittel kell olyan mértékben helyettesíteni, hogy az említett ételek és italok a fogyasztásuk alatt és azt követően 30 percig ne csökkentsék 5,7 alá a plakk pH-ját.
Az eritrit fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Kisállatoknak, házi kedvenceknek nem adható. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
- Összetevők Eritrit E968 étkezési célra használható eritrit alapú asztali édesítőszer
- Glikémiás indexe0
- Tárolás Száraz, hűvös helyen tartandó. Minőségét megőrzi (hónap, év) a fólián jelzett hónap végéig.
- Forgalmazó címe 1. Magyar Cukor Manukfaktúra Kft. 7400 Kaposvár, Iparos u. 4.
- Vevőszolgálat 1. Magyar Cukor Manukfaktúra Kft. 7400 Kaposvár, Iparos u. 4.