Hagyományos gyümölcstorta
hozzávalók
Tésztához:
- 4 tojás
- 18 dkg Diamant porcukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg margarin,
A forma kikenéséhez:
- margarin
- zsemlemorzsa (vagy pici liszt),
Tetejére
- baracklekvár
- gyümölcs szeletek ízlés szerint
- 1 csomag gyümölcskocsonya vagy zselatin
elkészítés
A tojás sárgáját keverjük ki a Cukormanufaktúra porcukorral és a felolvasztott, de nem forró margarinnal. Adjuk hozzá a lisztet, majd forgassuk össze a kemény habbá vert fehérjével. Kivajazott, morzsázott (vagy lisztezett) formába töltsük, majd süssük előmelegített sütőben aranybarnára (kb. 15-20 perc). Ha megsült, pihentessük a formában kb. 10 percig, majd fordítsuk ki és tegyük rácsra. A tetejét kenjük meg baracklekvárral, rakjuk rá a gyümölcsöket, és végül locsoljuk le a gyümölcskocsonyával. Tegyük hűtőbe, amíg a kocsonya meg nem szilárdul. Javaslat: A tetejére baracklekvár helyett használhatunk pudingot is.